Najbolji robotski usisavač i perač

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Najbolji robotski usisavač i perač podova za dlake kućnih ljubimaca

Već godinama razmišljamo o nabavci robotskog usisavača i perača poda koji će se boriti s dlakama naših kućnih ljubimaca i tragovima šapa koji znaju ostati bez obzira na brzinsko brisanje prije ulaska u kuću. U tih nekoliko godina pojavio se veći broj proizvođača i brendova robota kao što su Roborock, iRobot, Miele, Rowenta i drugi. Nakon dugo vremena istraživanja specifikacija, iskustva i preporuka odlučili smo se nabaviti Roborock S7, a u nastavku saznajte jesmo li dobro odlučili i koliko nam pomaže u čišćenju. 

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Kako se odlučiti na kupnju robotskog usisavača?

Već duže vrijeme razmišljate o kupnji robotskog usisavača, a uz to bi bilo odlično da i pere vaš pod? Mi smo potrošili nekoliko godina prije nego smo odlučili da je pravi trenutak, a ovo pišemo kako ne bi i vi čekali jer propuštate vrijeme koje možete posvetiti bilo čemu korisnijem od usisavanja i pranja podova poput šetnje prirodom, opuštanja, planinarenja, rada sa psom ili razvijanju ideje za ostvarivanje dodatne zarade u vašem poslu. Razmislite koliko vremena mjesečno izgubite na usisavanje i pranje podova i računica će vam biti jasna i više se nećete pitati trebam li uložiti novce u robotski usisavač ili ne.

Najbolji robotski usisavač i perač podova koji rješava dlake

Odlučili ste se na kupnju - super, ali na koji se model i brend odlučiti? Nećemo komentirati nešto što nismo do sada testirali već samo ono što jesmo, a to je Roborock S7. Kako u našoj kući živi 6 pasa s nama, a okruženi smo i prirodom - pijesak je osim psećih dlaka još jedan izazov s kojim se morao suočiti naš usisavač, a otisci šapa po kišnom vremenu njegov vibrirajući mop za pranje. Već nakon prvog usisavanja i pranja poda oduševila nas je njegova izvedba. 

Usisavanje

U našoj kući pod je kompletno popločen pločicama radi što boljeg održavanja što je po nama idealna opcija i za usisavač kojem uklonimo sve prepreke poput kreveta za pse i igračaka koje se nalaze po kući. Opcija usisavanja cijele kuće funkcionira savršeno i možemo reći da odradi stvarno 100% ne ostavljajući nigdje za sobom nikakvu prljavštinu koju je mogao pokupiti (više o tome koje opcije koristimo u nastavku). Spremnik za prljavštinu je dovoljno velik za usisati cijeli kat od cca. 55 kvadrata kuće što je bilo iznimno bitno kako usred usisavanja nebi morali prazniti spremnik. Ono što je također bitno za vlasnike kućnih ljubimaca, dlake se ne zapetljavaju tokom usisavanja, a potrebno ih je jednostavno izvaditi nakon što završi s radom.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crazy Life With Dogs (@gabriel_dubrovic)

Pranje podova

Opcija pranje poda oko koje smo bili skeptični pokazala se odličnom! Imamo bijele pločice (imitacija drveta) i zaista se na njima vidi kada je prljavo (otisci šapa koji znaju ostati) - možemo reći da uz dobro korištenje opcija na mobilnoj aplikaciji pod stvarno bude čist. Odabrali smo upravo Roborock S7 radi mogućnosti koju ima u odnosu na neke druge brendove i modele, a to je vibrirajući mop bez kojeg bi taj posao bio znatno teži. Sonic tehnologija omogućuje vibracije krpe od mikrovlakana i doseže čak 3000 vibracija u minuti.

Baterija usisavača

Ne bi bilo lijepo da usred usisavanja ili pranja podova usisavač ode na punjač stoga smo pazili oko odabira, a uz S7 model nismo pogriješili ni po tom pitanju. Nakon usisavanja i detaljnog pranja poda ovaj robotski usisavač rijetko potroši i 20% baterije što nam je odličan pokazatelj da i kada ona oslabi kroz koju godinu, moći će i dalje super odrađivati posao.

Glasnoća usisavanja

Kako imamo Hyper Paw uzgajivačnicu pasmine Border Collie, a oni žive s nama pažnju smo morali obratiti i na glasnoću usisavanja kako bi ih što lakše habituirali na zvuk koji proizvodi. Ne moramo pričati da je sve prošlo super uz postepeni rad i svi su ga prihvatili u svoj čopor kada je potrebno da radi dok smo kući. Nastojimo izbjeći pokretati ga dok smo i mi doma jer jednostavno želimo uživati u prirodi i radu s našim psima dok on obavlja posao i tako iskoristiti vrijeme maksimalno. 

Kako mi koristimo Xiaomi Roborock S7?

Iako ga za sada imamo nešto više od mjesec dana, prvenstveno zbog količine dlaka prvo pokrećemo robotski usisavač isključivo na opciju usisavanja (Vacuum) u Balance modu za usisavanje svih prostorija u kući. Idući korak nakon što završi usisavanje je pokretanje opcije za pranje i usisavanje podova (Vac & Mop) uz Quiet Suction Power opciju i Moderate Scrub Intensity. Ovo je nešto što koristimo svakodnevno i po dva/tri puta u danu.

Želimo li da pranje bude još bolje, nakon usisavanja odaberemo opciju Mop uz Moderate Scrub Intensity i Deep Map Rout. Nakon ovoga nismo nikada primijetili da je ostalo nešto prljavo. 

Koje su još prednosti Roborock S7 modela 

Precizna navigacija omogućuje učinkovito planiranje rute danju i noću pomoću stvaranja preciznih mapa vašeg doma tijekom čišćenja - tijekom i nakon čišćenja možete točno vidjeti u kojem dijelu prostorije na Roborock prošao i koji oblik čišćenja je pritom koristio. Opremljen je nadograđenim sustavom HyperForce, koji omogućuje veću snagu usisavanja, čak do 25000 Pa što je vrlo korisno prilikom usisavanja tepiha. Roborock S7 opremljen je najnaprednijim senzorima koji detektiraju vrstu poda. Tako će na tepihu automatski podići krpu, kako ne bi smočio vaše tepihe. Podržava do četiri kata s različitim tlocrtima. Svaki kat može imati do 10 »zabranjenih« (No‑Go) zona koje usisivač ne obrađuje. Opcija je super, pogotovo u počeku privikavanja psa na usisavač kada ga nismo slali u prostorije gdje su naši psi spavali kako ih ne bi odmah uznemirili. Roborock S7 opremljen je naprednom i poboljšanom četkom koja se prilagođava vrsti poda i uvijek održava najučinkovitiju udaljenost od poda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crazy Life With Dogs (@gabriel_dubrovic)

Nakon svega nabrojanog mislim da je sasvim jasno zašto smo se odlučili baš na Roborock S7 model i on je za sada naš najbolji robotski usisavač i perač podova za vlasnike kućnih ljubimaca koji se bore s dlakama i pranjem poda. Kako bi vas dodatno potaknuli na kupnju modela S7 i S7+ uz kod hyperpaw50 na Roborock web shopu ostvarit ćete 50€ popusta - da smo ih mi tada imali možda bi se i prije odlučili na kupnju. Nije puno, ali opet zašto ne iskoristiti.

Što stiže u paketu?

Osim usisavača u paketu smo dobili spremnik za prašinu, spremnik za vodu, postaju za punjenje,krpa za mokro čišćenje.Naša preporuka je uzeti još jednu krpu za mokro čišćenje kako bi imali jednu uvijek spremnu u rezervi. 

Imate dodatnih pitanja oko usisavača ili popusta?

Nemojte se ustručavati, slobodno nam se javite na email.

Koristite li vi robotski usisavač i perač?

Nakon što smo s vama podijelili naše mišljenje o ovoj temi i informaciju s kojim brendom smo trenutno zadovoljni, pišite nam u komentaru na Facebooku ispod članka, koji brend vi koristite i kakva su vam iskustva s drugim brendovima (bilo negativna ili pozitivna).

(Izvor video zapisa: Roborock Shop HR)

Ako vam se sviđa tekst, ne zaboravite ostaviti like i/ili share i pratiti nas na Facebooku za nove objave vezane uz vaše i naše najbolje prijatelje - pse.

Možda vas zanima i ovo:


lajanje psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa Mnogi su u potrazi za metodama kojima će zaustaviti lajanja psa što je zapravo normalna i prirodna reakcija psa koja može postati problem kada se ne može kontrolirati. Već ste imali problema sa susjedima zbog laveža? Osim što može narušiti ...

nekmar-hrana-za-pse.

Nekmar hrana za pse

Iskustva s Nekmar hranom za pse NEKMAR hrana za pse predstavlja snažnu vezu između čovjeka i njegovog četveronožnog prijatelja. Budući da svi ljubimci zaslužuju najbolje, Nekmar je razvio prehranu za pse u kojima nudi recepte pune okusa koji zadovoljavaju potrebe ljubimaca, čak i one najzahtjevnije ...

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Najbolji robotski usisavač i perač

Najbolji robotski usisavač i perač podova za dlake kućnih ljubimaca Već godinama razmišljamo o nabavci robotskog usisavača i perača poda koji će se boriti s dlakama naših kućnih ljubimaca i tragovima šapa koji znaju ostati bez obzira na brzinsko brisanje prije ulaska u kuću. U ...

ogrlica protiv krpelja i buha

Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

Ogrlica protiv krpelja i buha Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima - jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina... Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako ...

strah_pasa_od_petardi

Strah pasa od petardi

Strah pasa od petardi Jeste li znali da godišnje više od 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Jedni uginu od srčanog udara, drugi od straha završe pod kotačima automobila dok treći se više nikada ne vrate svojoj kući. Priviknite na vrijeme ljubimca na zvuk ...

Posjeti portal sa svim objavama

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712