Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

ogrlica protiv krpelja i buha

Ogrlica protiv krpelja i buha

Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima - jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina... Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako bi mogli odlučiti na čemu se zadržati i što nam je pokazalo nabolji učinak. Kako smo često sa psima osim u šetnji gradom u dugim šetnjama po livadama, šumama i općenito boravimo što je moguće više vremena na otvorenom, odabir što kvalitetnije ogrlice protiv krpelja od iznimne nam je važnosti kako bi naši psi bili što zdraviji.

ogrlica protiv krpelja i buha

Zašto je i vašem psu potrebna ogrlica protiv krpelja?

Ako odmahujete rukom na krpelje, sigurno do sada vaš pas nije imao ozbiljnijih problema s njima, ali oni mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Boravite li u prirodi ili šetate kroz visoku travu, to može rezultirati prikupljanjem krpelja koji nakon što pronađu pravo mjesto za ugriz ostaju pričvršćeni i nastave se hraniti na vašem psu (danima ako vi to ne primijetite). Također, krpelji mogu prenijeti određene bolesti, kao što je Encefalitis ili Erlihioza, zato je važno pokušati djelovati i prije nego krpelj ugrize vašeg psa kako bi ga spriječiti u startu.

Različite vrste prevencija

Kao što smo već spomenuli, postoji nekoliko različitih načina za rješavanje krpelja među kojima su ampule, tablete, ovratnici (ogrlice), sprejevi i slično. Kod odabira metode zaštite mi smo isprobavali redom, ali u konačnici smo odabrali zaštitu ogrlicom (ovratnikom). Neki od razloga za takvu metodu i brend koji ih proizvodi su bili sljedeći:

Ogrlica protiv krpelja

Rekli bi da su naši psi zapravo pravi izazov za svaki brend zaštita protiv krpelja, budući da idu u šetnje šumama, prolaze kroz visoku travu, kupaju se u rijekama i slično, odnosno gotovo svakodnevno su izloženi krpeljima i ostalim parazitima u prirodi. Stoga, morali smo odabrati brend koji garantira dugotrajnost, vodootpornost, ali i visoku efikasnost u borbi protiv krpelja.

ogrlica protiv krpelja

Mora li ogrlica protiv krpelja imati neugodan miris?

Isprobali smo razne ogrlice, a neke su stvarno imale grozan miris i mislili smo ako nama ovako "zaudara" kako je tek krpeljima, ali nažalost samo je nama imalo neugodan miris - učinak nije bio zadovoljavajući i psi su uz uobičajene ukrase po sebi (čičkove, blato i slično) donijeli i nepoželjne goste kako za njih tako i za nas.

Jednostavna primjena

Sve što treba je ogrlicu otpakirati, postaviti na psa po uputama s pakiranja te ju skratiti na potrebnu veličinu. Ogrlice su obično kategorizirane po veličini pasa - mali, srednji i veliki. Ne može biti jednostavnije i mirni ste duži period.

Dostupnost ogrlica

Stvarno nam ne treba dodatno istraživanje gdje nabaviti nešto ako se povuče s tržišta, stoga nam je jako važno da je brend uvijek dostupan fizički u Pet centru ili na nekom od web shopova.

Zdravlje pasa

Kao i kod odabira po nama najbolje Superpremium hrane za pse te zdravih poslastica za pse, zdravlje nam je jedan od prevladavajućih čimbenika. Treba pripaziti da vaši ljubimci nisu alergični na neki od sastava koje sredstva protiv krpelja i buha sadrže u sebi. S odabrani brendom, do sada naši psi nisu imali nikakvih zdravstvenih problema (naravno ne garantiramo da vaši možda neće imati).

Razni brendovi ogrlica

Nakon navedenih svih zahtjeva kojima moraju zadovoljiti ogrlice koje koristimo, vrijeme je da napokon i kažemo za koji smo se brend se odlučili. Danas na tržištu postoji veliki broj proizvođača za različite metode zaštita, a neki od poznatijih su: Advantix, Frontline, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge. foresto ogrlica protiv krpelja i buha

 

Naš odabir ne znači da će i vašem psu ova metoda/brend najbolje odgovarati, ali nakon dužeg niza godina isprobavanja najbolja nam se pokazala Foresto ogrlica protiv krpelja i buha. Cjenovno je trenutno na tržištu jedna od skupljih, ali po ovom pitanju nemamo izbora - moramo ići s najboljom opcijom koju imamo, a to je trenutno upravo Foresto. Ono što mislimo da je važno istaknuti kod ovog brenda, je da smo primijetili kako im učinak jako pada nakon 5. mjeseci upotrebe, ali kao što smo naglasili naši psi su jako velik izazov, budući da cijelu godinu plivaju u rijekama, šetaju šumama i trče u prirodi. Cijena Foresto ogrlice ovisi o veličini psa pa tako za manje pse (u Belugoplus) iznosi 32,78 €, a za velike 36,86 €.

Za što se koristi Foresto ogrlica protv krpelja?

Foresto se koristi za:

-Suzbijanje i sprječavanje infestacije pasa buhama tijekom 8 mjeseci.
-Pomoć u suzbijanju i liječenju alergijskog dermatitisa uzrokovanog ugrizima buha
-Suzbijanje i sprječavanje infestacije (repelentni učinak) krpeljima tijekom 8 mjeseci
-Suzbijanje infestacije pasa paušima (Trichodectes canis)
-Indirektna zaštita od prijenosa uzročnika bolesti pasa koji se prenose vektorima CVBD.

(Izvor: Pet Centar)

 

(Izvor video zapisa: Bayer Animal Health Croatia)

 

Kako Foresto ogrlica djeluje na pse?

Foresto ogrlica protiv krpelja i buha sadrži dva aktivna sastojka (imidakloprid i flumetrin). Ovratnik postupno otpušta kontrolirane doze oba sastojka, ostajući djelotvoran do čak 8 mjeseci. Za razliku od nekih drugih sredstava kojima se djelatna tvar nalazi u krvotoku životinje, djelatne tvari Foresto ovratnika su raspoređene izvana – u lipidnom sloju kože, ubijajući i odbijajući krpelje nakon što dođu u kontakt s njima – što znači da oni ne moraju ugristi vašeg psa kako bi došli u kontakt djelatnim tvarima. Foresto je također dostupan i za mačke, štiteći ih od krpelja koje mogu pokupiti loveći u vrtu i od nametnika koje vaš pas može donijeti kući iz parka. (Izvor: Elanco Animal Health ("Elanco"))

 

Koju zaštitu protiv krpelja koristite za vaše pse?

ogrlica protiv krpelja i buha foresto

Nakon što smo s vama podijelili naše mišljenje o ovoj temi i informaciju s kojim brendom smo trenutno zadovoljni, pišite nam u komentaru na Facebooku ispod članka, koji brend vi koristite i kakva su vam iskustva s drugim brendovima (bilo negativna ili pozitivna).

Ako vam se sviđa tekst, ne zaboravite ostaviti like i/ili share i pratiti nas na Facebooku za nove objave vezane uz vaše i naše najbolje prijatelje - pse.

 

Posjetite web stranicu našeg kluba za obuku pasa BARANJA i saznajte više o nama

Možda vas zanima i ovo:


lajanje psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa Mnogi su u potrazi za metodama kojima će zaustaviti lajanja psa što je zapravo normalna i prirodna reakcija psa koja može postati problem kada se ne može kontrolirati. Već ste imali problema sa susjedima zbog laveža? Osim što može narušiti ...

nekmar-hrana-za-pse.

Nekmar hrana za pse

Iskustva s Nekmar hranom za pse NEKMAR hrana za pse predstavlja snažnu vezu između čovjeka i njegovog četveronožnog prijatelja. Budući da svi ljubimci zaslužuju najbolje, Nekmar je razvio prehranu za pse u kojima nudi recepte pune okusa koji zadovoljavaju potrebe ljubimaca, čak i one najzahtjevnije ...

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Najbolji robotski usisavač i perač

Najbolji robotski usisavač i perač podova za dlake kućnih ljubimaca Već godinama razmišljamo o nabavci robotskog usisavača i perača poda koji će se boriti s dlakama naših kućnih ljubimaca i tragovima šapa koji znaju ostati bez obzira na brzinsko brisanje prije ulaska u kuću. U ...

ogrlica protiv krpelja i buha

Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

Ogrlica protiv krpelja i buha Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima – jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina… Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako ...

strah_pasa_od_petardi

Strah pasa od petardi

Strah pasa od petardi Jeste li znali da godišnje više od 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Jedni uginu od srčanog udara, drugi od straha završe pod kotačima automobila dok treći se više nikada ne vrate svojoj kući. Priviknite na vrijeme ljubimca na zvuk ...

Posjeti portal sa svim objavama

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712