Boks za psa | Sve o boksovima za pse i njihovoj upotrebi

box za psa

Boks za psa

U ovome tekstu nastojati ćemo pojasniti kada je boks za psa dobro koristiti, na koji se način koristi te koje su sve njegove prednosti i nedostaci. Danas ima jako puno zabluda oko boksova za pse, a mi ćemo u ovome tekstu obraditi upravo kućni box za psa.

box za psa

Boks za psa jednostavno je i praktično rješenje

Ljudi često imaju krivo mišljenje kada pričamo o kućnim boxovima (kavezima) za pse pa često tako nešto smatraju okrutnim. No ukoliko se kućni box koristi i ući na pravilan način on je zapravo jako koristan i udoban psu. Ukoliko imamo štene sklono uništavanju svega što mu dođe pod njušku box može biti jako koristan kada trebamo ostaviti psa samog kući na nekoliko sati ili tijekom noći. Naravno box mora biti odgovarajuće dimenzije za veličinu psa. Pas u njemu treba normalno moći sjesti, leći ustati i okrenuti se. No opet treba pripaziti da box ne bude ni prevelik jer će on psu učenjem na pravilan način predstavljati sigurni "kutak" u domu. 

Bitna napomenama pri korištenju kućnih boksova za pse

Psa se nikako ne smije ostavljati predugo u boxu! Boks za pse treba služiti isključivo za odmor psa. Dakle, nakon što su sa psom odrađene aktivnosti ( šetanje, rastrčavanje, igranje obavljanje nužde...) box će biti mjesto koje će služiti za odmor. Zapravo pas kojem se posveti dovoljno pažnje i koji potroši energiju najčešće će vrijeme kada vlasnika nema doma spavati. Tim način spriječiti ćemo to da uništava ostatak kuće (što je kod štenaca jako česta, ali i prolazna faza). Box ne smijemo koristiti na način da sa njim želimo kazniti psa ili ga zatvaramo kada nemamo dovoljno vremena. Posvetiti mu se dovoljno jer ukoliko Vam služi kao kazna on će ga zamrziti.

boks za psa

Učenje odnosno privikavanje psa na boks

Box psu treba predstaviti kao zabavno i sigurno mjesto. To ćemo najbolje postići na način da psa hranimo u boxu i igramo se sa njime u boxu. Jako je dobar način kada je pas gladan baciti mu u box fine i zdrave poslastice za pse i zatvoriti vrata. On će pokušavati na sve načine ući po njih ali kada je najviše nabrijan otvoriti vrata da uđe i pojede ih. Jednako tako ponavljati i sa igračkama ili što smo mi znali raditi, npr. povezati neku finu žvakalicu špagom za kavez tako da ju pas unutar boxa mora glodati.

Na taj način pas će doživjeti box kao neki automat koji izbacuje finu hranu (više o najboljoj hrani za pse) i fora igračke. Psa je najbolje zatvoriti u box nakon duge fizičke aktivnosti kada je umoran i želi spavati (svakako predlažem da se u boks za pse stavi neki mekani i udoban ležaj/jastuk). Vrijeme boravka u boxu treba postepeno produživati (nikako ne ostaviti psa odjedanput 4 sata u boxu) prvo 15 minuta pa pola sata pa sat vremena... Svakako kada je pas miran i lijepo se smjestio u box možete mu dati kroz rešetke poslastice ili neku žvakalicu. Na taj način pas bi box jako trebao zavoljeti.

Kada koristiti boks za psa

Boks za pse vlasnici pasa najčešće koriste za štence kada ostaju sami doma ili tijekom noći. Također na izložbama pasa su jako popularni i gotovo svaki pas na izložbi ima svoj boks tako da dok čeka na svoj red može odmoriti u sigurnom kutku. Tijekom vožnje boks isto može biti jako koristan. On sprječava da pas hoda po cijelom autu i ukoliko dođe do prometne nesreće puno je sigurnije za psa ( sprječava da pas leti po autu).

Moji psi također jako vole boks i to smatraju svojom kućicom. Kada smo na izložbama boks može biti i otvoren no oni će rado boraviti u njemu, zapravo čim se spremamo na put i vide da sastavljam boks sa veseljem ulaze u njega. Koristim ga i kada se kujica tjera kako bi spriječili neželjeno parenje u našoj Hyper Paw uzgajivačnici border collie-a (pošto imam i mužjake). Kada smo u gostima ili na izletu jer moji psi boks smatraju svojim domom.

Posjetite web stranicu našeg kluba za obuku pasa BARANJA i saznajte više o nama

Možda vas zanima i ovo:


lajanje psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa Mnogi su u potrazi za metodama kojima će zaustaviti lajanja psa što je zapravo normalna i prirodna reakcija psa koja može postati problem kada se ne može kontrolirati. Već ste imali problema sa susjedima zbog laveža? Osim što može narušiti ...

nekmar-hrana-za-pse.

Nekmar hrana za pse

Iskustva s Nekmar hranom za pse NEKMAR hrana za pse predstavlja snažnu vezu između čovjeka i njegovog četveronožnog prijatelja. Budući da svi ljubimci zaslužuju najbolje, Nekmar je razvio prehranu za pse u kojima nudi recepte pune okusa koji zadovoljavaju potrebe ljubimaca, čak i one najzahtjevnije ...

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Najbolji robotski usisavač i perač

Najbolji robotski usisavač i perač podova za dlake kućnih ljubimaca Već godinama razmišljamo o nabavci robotskog usisavača i perača poda koji će se boriti s dlakama naših kućnih ljubimaca i tragovima šapa koji znaju ostati bez obzira na brzinsko brisanje prije ulaska u kuću. U ...

ogrlica protiv krpelja i buha

Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

Ogrlica protiv krpelja i buha Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima - jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina... Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako ...

strah_pasa_od_petardi

Strah pasa od petardi

Strah pasa od petardi Jeste li znali da godišnje više od 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Jedni uginu od srčanog udara, drugi od straha završe pod kotačima automobila dok treći se više nikada ne vrate svojoj kući. Priviknite na vrijeme ljubimca na zvuk ...

Posjeti portal sa svim objavama

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712