Škola za pse Baranja | Zašto je dobro posjetiti i što se može naučiti

škola za pse baranja osijek

Zašto je korisno sa psom završiti osnovni tečaj u školi za pse?

Mnogi ne znaju da je škola za pse idealno mjesto za stvaranje ispravnog odnosa sa ljubimcem od samoga početka. Dobivamo upite što se sve radi u školi za pse, koje metode rada koristimo te mnoga individualizirana pitanja na koja možemo dati vlasnicima odgovore kako bi od samih početaka radili na ispravan način. Završivši školu za pse dobivamo određenu količinu sigurnosti sa svojim ljubimcem i razvijamo povjerenje koje se u daljnjem radi sve više povećava. Ono što je također bitno naglasiti da u našem klubu koristimo pozitivne metode rada kako bi pas dao sve od sebe da odradi ono što smo od njega tražili.


škola za pse osijek

Ono što se radi u našem klubu za obuku pasa ''Baranja'' na osnovnom tečaju poslušnosti za pse je sljedeće:

 • Učenje naredbi:
  • Sjedi
  • Lez
  • Čekaj
  • Uz nogu
  • Naredbe zabrane
 • Socijalizacija sa psima, ljudima, različitim stvarima
 • Pripremanje pasa za izlazak na ispit (ukoliko to žele)
 • Teorijski dio (komunikacija između pasa, komunikacija čovjeka i psa i slično)

Koliko pas mora biti star da pohađa osnovni tečaj poslušnosti?

Ovo je jako često pitanje koje dobivamo te vlasnici ne mogu vjerovati kad im kažemo. Mnogi to ne znaju no sa psom je najbolje početi raditi dok je štene, a ne čekati da on odraste pa tek onda krenuti. U našoj školi za pse na osnovnom tečaju poslušnosti primamo pse od 3 mjeseca pa na dalje. Vrlo je važno sa psom krenuti od malena kako se nebi zapostavio najvažniji proces u odrastanju, a to je socijalizacija. Također vrlo je važno na koji način provesti socijalizaciju kako bi kasnije dobili poslušnog i stabilnog psa sa kojim ćemo moći ići gdje god mi to želimo. Dakle ukoliko imate štene od 3 mjeseca upišite se no ako je vaš pas stariji to također nije nikakav problem (proces obuke psa traje malo duže no sve se može kad se hoće )

škola za pse

Veliki broj neodgovornih vlasnika pasa

Vjerojatno ste i sami primijetili da u području Slavonije i Baranje ima iznimno veliki broje pasa koji nažalost nemaju nikakvu kulturu ponašanja budući da se sa njima apsolutno ništa ne radi, što zapravo nije slučaj u ostatku Hrvatske gdje je svakako zadnjih godina uvelike porasla svijest o važnosti rada sa psima. U našim krajevima često dolazi do međusobnih konflikata između pasa budući da njihovi vlasnici nisu upoznati sa signalima koje njihovi psi i psi u okolini pružaju, ne znaju na koji način rastaviti pse kada dođe do sukoba, ne znaju kako spriječiti sukob te psi jednostavno ne slušaju vlasnike. Često smo i sami svjedoci situacija gdje je jednostavno nemoguće izbjeći sukobe sa psima koji se otkidaju vlasnicima sa povodaca, šetanje pasa bez vlasnika, šetanje agresivnih pasa bez povodaca i brojnih drugih situacija. Vrlo je važno, ono što naprednije zemlje odavno primjenjuju, a to je obveza čovjeka čim dobije svoga ljubimca naučiti ga barem osnove (samostalno ili u školi za pse).

Zašto je važno pristupiti psu na ispravan način?

Mnogi polaznici naših tečaja su se najprije okušali u samostalnoj obuci svojih pasa što je jednima uspjelo djelomično, drugima nije uopće, a treći su nažalost postigli kontraefekte u određenim dijelovima obuke (zdravstvene posljedice, agresivnost kod psa, bojanje pasa i slično). Ukoliko niste spremni posvetiti vremena i pročitati kvalitetnu literaturu koja je potrebna kako bi ste na ispravan način naučilo psa osnove i provelo dobru socijalizaciju naša je preporuka svakako posjetiti dobru školu za pse kako bi uz pomoć stručnih savjeta dobili stabilnog i poslušnog ljubimca u budućnosti.

U potrazi ste za školom za pse gradovima kao što su Osijek, Vukovar i Vinkovci?

škola za pse
Naš klub za obuku pasa ''Baranja'' sa sjedištem u Bilju (nedaleko od Osijeka) omogućuje vam da polazite školu za pse dolazeći i u  Vaše gradove, te osim Bilju (blizina Osijeka), dolazimo i u Vukovar i Vinkovce. Postignete sa ljubimcima ono što ste oduvijek htjeli, da budu poslušni i da ih rad sa vama oduševljava, odnosno da rade jer ih to veseli, a ne zato jer to moraju!
Ukoliko ste zainteresirani za tečaj slobodno nas kontaktirajte i upišite se u našu školu za pse.
Zapamtite jedno, nikad nije kasno za rad !

Video našeg kluba

Nekoliko slika naših tečajaca

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712