Hrana za pse

suha hrana za pse

Hrana za pse

Želite saznati koja je najkvalitetnija suha hrana za pse i koju ostalu hranu možete s njom davati psima? Čuli ste za neke od poznatijih super premium i premium hrana kao što su: Platinum, Taste of the Wild, Eukanuba, Pro Plan, Hill's i brojne druge ali ne znate za koju se odlučiti? Pročitajte naša dugogodišnja iskustva uz temu "Prehrana pasa" te koju smo suhu hranu mi odlučili nastaviti koristiti nakon dužeg niza godina isprobavanja, odnosno koja se po nama trenutno pokazala kao najkvalitetnijih hrana za pse, te što dajemo psima uz suhu hranu...


hrana za pse

 

Odabir suhe hrane za pse

Kao prvo nekoliko riječi o tome po čemu smo i zašto odabrali upravo hranu o kojoj ćemo nešto riječi reći kasnije. Budući da imamo vrlo aktivne pse  koji se bave različitim sportskim aktivnostima skupa sa nama (agility, trčanje, dog dancing i druge) te klub za obuku pasa ''Baranja'' i uzgajivačnicu pasmine border collie pod nazivom Hyper Paw bila nam je potrebna hrana koja će nam zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, a to su sljedeći:

Hrana za dobro zdravlje psa

Kao i kod ljudi tako i kod pasa važno je staviti zdravlje na prvo mjesto, stoga je vrlo važno obratiti pažnju na to od čega se hrana sastoji kako bi ljubimcima omogućili unos dovoljne količine svega što je potrebno za dobar rast i razvoj. Osim toga vrlo je važno obratiti pažnju na zdravlje psa za vrijeme perioda uzimanja određene hrane i vidjeti kako ona utječe na njega. Jedno od pokazatelja je ''stolica''. Važno je obratiti pozornost na oblik i boju kako bismo znali čega našem psu fali odnosno dali mu određena hrana odgovara i što mu je još potrebno uz suhu hranu dobiva (koje povrće ili mesa i slično). Još jedan dobar pokazatelj je dlaka psa. Možemo vidjeti dali je dlaka sjajna ili gubi na kvaliteti te dali otpada više ili manje dlake.

superpremium hrana za pse

Hrana koju psi vole

U našemu radu sa psima isprobali smo razne premium i super premium hrane za pse, a desilo se da neke nisu previše oduševile okusom naše ljubimce. Nije se radilo o hrani koja kvalitetom nije bila na vrlo dobrom nivou no jednostavno ju nisu dobro prihvaćali i to je bio razlog da se ne zadržavamo na njoj.

Dostupnost hrane za pse

Još jedan od kriterija po kojemu smo odabirali, je hrana koja je dostupna u našoj okolini. Internet trgovine su u tome pogledu povećale dostupnost gotovo pa svih hrana za pse uz besplatne dostave iznad određenoga iznosa što je uvelike doprinijelo samome tržištu. Dakle važno je da sam proizvođač hrane ima razvijenu što je moguće bolju distribuciju , što kod našeg izbora hrane je i slučaj.

Super premium i premium hrane za pse

Super premium i premium hrane za pse su jedna od dobrih oznaka da hrana sadrži dobar omjer svega što je potrebno za vašega ljubimca. Danas na tržištu postoji veliki broj super premium i premium hrana, a neke od poznatijih su brendova: Platinum, Taste of the Wild, Eukanuba, Pro Plan, Hill's i brojne druge. Sam brend ne znači da je hrana najbolja već ovisi o različitim postotcima koliko čega sadrži.

Koju super premium hranu za pse odabrati?

platinum hrana za pse

Nakon dužeg niza godina isprobavanja različitih hrana, trenutno koristimo Platinum hranu za pse. Vrlo smo zadovoljni omjerom kvalitete i cijene koju dobijemo. Naši psi su oduševljeni i pokazuju nam koliko im se sviđa ova hrana tražeći uvijek još. Hraneći ovom hranom psi nam imaju dobru dlaku (što nam je važno radi izložba na koje idemo), njihova ''stolica'' je uredu te što je također bitno njihova građa tijela je savršena.

Zašto je Platinum suha hrana bolja od drugih hrana za pse?

Ako pogledamo proces obrade drugih hrana za pse možemo vidjeti da kod njih proteini dolaze od mesnog koncentrata i žitarica ili njihovih nusproizvoda. Nakon dodavanja vode smjesa se zagrijava i preša u male granule pod visokim pritiskom. Tim procesom svaka granula hrane obložena je slojem škroba koji prilikom hranjenja zahtjeva razgradnju u psećem organizmu. U takvim hranama količina zadržane vlage iznosi 8%.

najbolja super premium hrana za pse

Međutim pristup u obradi Platinum hrane za pse je drugačiji. Oni su jedini proizvođač na svijetu koji koristi više od 70% svježeg mesa. Osim mesa, lako probavljivi dodatci koji se nalaze u njihovoj hrani za pse su sljedeći: riža, kukuruz ili krumpir, te hladno prešano ulje, biljke, minerali i vitamini.  Osim toga, jedini su proizvođači koji hranu pripremaju bez dodavanja vode, kuhajući ju isključivo u vlastitim sokovima, kako bi očuvali prirodne hranjive sastojke. Na taj način možemo pohvaliti kvalitetu Platinum suhe hrane za pse.

Još jedna bitna stavaka u Platinum ''suhoj'' hrani za pse s obzirom na to da se hrana kuha u vlastitom soku bez dodavanja vode i suši na sobnoj temperaturi, ona ima veći postotak vlage od ostalih proizvođača. S 18% zadržane vlage, koja se sastoji od isključivo soka mesa, takvu hranu možemo nazvati svakako samo ne suha hrana što iznimno znači u pogledu očuvanju samoga okusa. Iz vlastitog iskustva Vam možemo prenijeti da su naši psi ''ludi'' za ovom hranom.

Zanima vas Platinum recept?

Kada kupujete hranu za sebe u trgovinama sigurno bi Vas zadovoljilo da znate da jedete hranu najbolje kvalitete . Bilo bi lijepo pogledati detaljnije i kada hranite svoga ljubimca budući da hrana uvelike doprinosi njegovom kompletnom fizičkom stanju. 

U odnosu na većinu ostalih potpunih hrana, PLATINUM ne sadrži:
• aditive i arome 
• boje ili mirise 
• pojačivače okusa 
• konzervanse

najbolja hrana za pse platinum recept

Sadrži isključivo visoko kvalitetne sastojke koji su primjereni i za ljudsku prehranu. Ako vas zanima bilo što vezano uz djelovanje hrana  na naše pse slobodno nam se obratite na našem Facebook profilu kluba za obuku pasa "Baranja", a ako vas zanimaju čime se bave naši psi možete pogledati na našoj web stranici.

Čime hranimo pse uz Platinum hranu?

najbolja hrana za pse

Budući da se navedena hrana ne smije miješati u jednom obrok i ona je kao takva po proizvođaču dovoljna samo po sebi za pse ali mi hranimo jedan obrok Platinumom, a drugi obrok Barfom ili kuhanom hranom što nam se pokazalo kako najbolje rješenje kako u pogledu kvalitete i zdravlja psa tako i u pogledu financija (što je pokazatelj da najskuplje ne mora uvijek biti i najbolje). Ovdje su samo neke od namirnica koje psi mogu jesti, a što im mi također dajemo: riža, tjestenina, piletina (bez kostiju!), junetina, mrkva (male količine), jetrice/ želuci (male količine) i brojne druge ukusne delicije za pse. Na slici dolje je jedan primjer miješanja hrane koju smiju jesti psi.

Prenijeli smo Vam naša iskustva koja smo mi imali kroz duži niz godina. Uzmite u obzir da svakome psu paše neka hrana više, a neka manje.

Nadamo se da smo ovim tekstom barem malo pomogli oko odabire prave hrane za vaše kućne ljubimce te da će oni uživati jednako u vašem izboru hrane kao što naši uživaju. Provjerite svakako i naša iskustva te preporuke za zdrave poslastice za pse.

 

Možda vas zanima i ovo:


ogrlica protiv krpelja i buha

Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

Ogrlica protiv krpelja i buha Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima - jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina... Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako ...
Pročitaj Više
strah_pasa_od_petardi

Strah pasa od petardi

Strah pasa od petardi Jeste li znali da godišnje više od 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Jedni uginu od srčanog udara, drugi od straha završe pod kotačima automobila dok treći se više nikada ne vrate svojoj kući. Priviknite na vrijeme ljubimca na zvuk ...
Pročitaj Više
poslastice_za_pse

Poslatice za pse

Poslastice za pse Želite saznati koje su najkvalitetnija poslastice za pse, a koje neće narušiti zdravlje vašeg ljubimca? Čuli ste za neke od poznatijih poslastica kao što su: Pedigree, Adventuros, Alpha Spirit, Boney, Brit, Platinum i brojne druge, ali ne znate za koju se odlučiti? Pročitajte ...
Pročitaj Više
box za psa

Boks za psa | Sve o boksovima za pse i njihovoj upotrebi

Boks za psa U ovome tekstu nastojati ćemo pojasniti kada je boks za psa dobro koristiti, na koji se način koristi te koje su sve njegove prednosti i nedostaci. Danas ima jako puno zabluda oko boksova za pse, a mi ćemo u ovome tekstu obraditi ...
Pročitaj Više
facebook page Advanced Messaging Features

Prodaja pasa | Sve što trebate znati vezano za kupnju i udomljavanje pasa

Prodaja pasa puna je prevara - saznajte sve važno za kupnju i udomljavanje pasa Prodaja pasa je uz registrirane uzgajivače razvila veliko crno tržište pasa. Želite li nabaviti psa za svoju obitelj, najvažnije je prije toga dobro se informirati. Ne znate od kuda početi i ...
Pročitaj Više

Posjeti portal sa svim objavama

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712