Hrana za pse

suha hrana za pse

Hrana za pse

Želite saznati koja je najkvalitetnija suha hrana za pse i koju ostalu hranu možete s njom davati psima? Čuli ste za neke od poznatijih super premium i premium hrana kao što su: Nekmar, Platinum, Taste of the Wild, Eukanuba, Pro Plan, Hill's i brojne druge, ali ne znate za koju se odlučiti? Pročitajte naša dugogodišnja iskustva uz temu "Prehrana pasa" te koju smo suhu hranu mi odlučili nastaviti koristiti nakon dužeg niza godina isprobavanja, odnosno koja nam se pokazala kao najkvalitetnija hrana za pse, te što dajemo psima uz suhu hranu…


hrana za pse

 

Odabir suhe hrane za pse

Kao prvo nekoliko riječi o tome po čemu smo i zašto odabrali upravo hranu o kojoj ćemo nešto riječi reći kasnije. Kako imamo vrlo aktivne pse koji se bave različitim sportskim aktivnostima (agility, trčanje, dog dancing i druge) te klub za obuku pasa ''Baranja'' i uzgajivačnicu pasmine border collie pod nazivom Hyper Paw bila nam je potrebna hrana koja će zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, a to su sljedeći:

Hrana za dobro zdravlje psa

Kao i kod ljudi tako i kod pasa važno je staviti zdravlje na prvo mjesto, stoga je vrlo važno obratiti pažnju od čega se hrana sastoji kako bi ljubimcima omogućili unos dovoljne količine svega što je potrebno za dobar rast i razvoj. Osim toga vrlo je važno obratiti pažnju na zdravlje psa za vrijeme perioda uzimanja određene hrane i vidjeti kako ona utječe na njega. Jedno od pokazatelja je ''stolica''. Važno je obratiti pozornost na oblik i boju kako bismo znali čega našem psu fali odnosno odgovara li mu određena hrana i što mu je još potrebno uz suhu hranu (meso, povrće, dodatci). Još jedan dobar pokazatelj je dlaka psa. Možemo vidjeti jeli dlaka sjajna ili gubi na kvaliteti te otpada li više ili manje dlake.

superpremium hrana za pse

Hrana koju psi vole

U našemu radu sa psima isprobali smo razne premium i super premium hrane za pse, a dogodilo se da neke nisu previše oduševile okusom naše ljubimce. Nije se radilo o hrani koja kvalitetom nije bila na vrlo visokom nivou no jednostavno ju nisu dobro prihvaćali i to je bio razlog zašto se nismo zadržali na njoj.

Dostupnost hrane za pse

Još jedan od kriterija po kojemu smo se vodili prilikom odabira je hrana koja je dostupna u našoj okolini. Internet trgovine su u tome pogledu povećale dostupnost gotovo svih hrana za pse uz besplatne dostave iznad određenoga iznosa što je uvelike doprinijelo samome tržištu. Dakle važno je da sam proizvođač hrane ima razvijenu što je moguće bolju distribuciju, što kod našeg izbora hrane je i slučaj.

Super premium i premium hrane za pse

Super premium i premium hrane za pse su jedna od dobrih oznaka da hrana sadrži dobar omjer svega što je potrebno za vašega ljubimca. Danas na tržištu postoji veliki broj super premium i premium hrana, a neki od poznatijih brendova su: Nekmar - naš izbor broj 1, Platinum, Taste of the Wild, Eukanuba, Pro Plan, Hill's i brojne druge. Sam brend ne znači da je hrana najbolja već ovisi o različitim postotcima koliko čega sadrži.

Top dvije hrane za pse - Koju super premium hranu za pse odabrati?

najbolja hrana za pse

Top 1 - Nekmar Ultrapremium hrana za pse

Nakon dužeg niza godina isprobavanja različitih hrana, svi naši psi od 2022. godine jedu Nekmar hranu za pse. Jako smo zadovoljni omjerom kvalitete i cijene koju dobijemo. Naši psi su oduševljeni i pokazuju nam koliko im se sviđa ova hrana tražeći uvijek još. Hraneći ovom hranom psi nam imaju dobru dlaku (što nam je važno radi izložba na koje idemo), njihova ''stolica'' je uredna, dlaka se ne peruta te ono što nam je također bitno omogućuje im kvalitetan razvoj. Ako vam je ovo već dovoljno razloga da svojem ljubimcu naručite Nekmar hranu, kada ju dodate u košaricu upišite pod Broj kupona "hyperpaw" i neograničen broj puta ostvarite 10% popusta na online kupnju.

Zašto je Nekmar suha hrana bolja od drugih hrana za pse?

Br.1 sastojak u svim Nekmar receptima je meso - u svim Nekmar Ultrapremium receptima se koristi svježe meso. Nekmar Ultrapremium recepti su kuhani na pari i proizvedeni u „double screw“ ekstruderu kako bi se maksimalno sačuvali zdravi sastojci u sirovini. Nekmar Ultrapremium hrana za pse ima dvije grupe proizvoda, a naša preporuka je svakako Grain Free (hrana bez žitarica) koja se bazira na jako visokom mesnom udjelu i krumpiru s dodatkom ljekovitog bilja i voća, svježe meso se koristi u svakom receptu. U Grain Free receptima nalazi se približno 70% sastojaka životinjskog porijekla.

najbolja supepremium hrana za pse 2023

Jeste li se ikada zapitali zašto psi jedu travu kada ih muči želudac? Jeste li znali da je isto ponašanje uočeno kod divljih pasa? Ljekovito bilje se u humanoj medicini koristi od pretpovijesnih vremena, a danas se ljudska ( i životnjska) medicina sve više okreće rješenjima iz prirode. Nekmar Pet Nutrition ne staje na tome da omogući ljubimcu nutritivno kvalitetan obrok već ide i korak dalje te dodavajući pažljivo odabrano ljekovito bilje daje potporu zdravlju ljubimaca.

Najbolja hrana za osjetljive pse

Ako vaš ljubimac ima osjetljiv trbuh predlažemo da mu ponudite jedan od Nekmar Low Grain hrana koji su bazirani na ribljem ili pilećem mesu. Smeđa riža koja se nalazi u ovim receptima će pomoći ispravnom probavljanju te ubrzati oporavak probavnog sustava dok će lako probavljivo riblje ili pileće meso najmanje opteretiti probavu. Ako vaš pas ima intoleranciju na sve vrste žitarica izaberite jedanu od Nekmar Grain Free recepata (hrana bez žitarica), čak postoje i proizvodi za štence i juniore bez žitarica.

Nekmar ima rješenje i za alergične pse na različite izvore bjelančevina - pogledajte dio ponude s „Low Grain Monoprotein“ hranom. Ovi recepti su posebno dizajnirani kako bi omogućili odabir samo jednog (željenog) izvora bjelančevine te tako isključili onog koji stvara alergiju ili neki drugi problem kod vašeg ljubimca.

Ako ste ustanovili da vaš pas ima problema s jetrom ili dijabetesom - sikavica je potpuno prirodan način za pomoć u borbi s bolesnom jetrom, također se koristi kod problema s dijabetesom. Pronađite jedan od Nekmar hrana koja u sebi sadrži sikavicu i pomozite svom ljubimcu.

Hrana za starije pse

Za vašeg „penzionera“ savjetujemo da odaberete neki od Nekmar Low Grain recepata na bazi piletine. Lako probavljiva piletina kao i dodatak glukozamina i kondroitina u ovim receptima će olakšati svakodnevnicu vašeg ljubimca.

Top 2 - Platinum hrana za pse

platinum hrana za pse

Zašto je Platinum suha hrana u našem uzboru najboljih hrana za pse?

Ako pogledamo proces obrade drugih hrana za pse možemo vidjeti da kod njih proteini dolaze od mesnog koncentrata i žitarica ili njihovih nusproizvoda. Nakon dodavanja vode smjesa se zagrijava i preša u male granule pod visokim pritiskom. Tim procesom svaka granula hrane obložena je slojem škroba koji prilikom hranjenja zahtjeva razgradnju u psećem organizmu. U takvim hranama količina zadržane vlage iznosi 8%.

najbolja super premium hrana za pse

Međutim pristup u obradi Platinum hrane za pse je drugačiji. Oni su jedini proizvođač na svijetu koji koristi više od 70% svježeg mesa. Osim mesa, lako probavljivi dodatci koji se nalaze u njihovoj hrani za pse su sljedeći: riža, kukuruz ili krumpir, te hladno prešano ulje, biljke, minerali i vitamini.  Osim toga, jedini su proizvođači koji hranu pripremaju bez dodavanja vode, kuhajući ju isključivo u vlastitim sokovima, kako bi očuvali prirodne hranjive sastojke. Na taj način možemo pohvaliti kvalitetu Platinum suhe hrane za pse.

Još jedna bitna stavaka u Platinum ''suhoj'' hrani za pse s obzirom na to da se hrana kuha u vlastitom soku bez dodavanja vode i suši na sobnoj temperaturi, ona ima veći postotak vlage od ostalih proizvođača. S 18% zadržane vlage, koja se sastoji od isključivo soka mesa, takvu hranu možemo nazvati svakako samo ne suha hrana što iznimno znači u pogledu očuvanju samoga okusa. Iz vlastitog iskustva Vam možemo prenijeti da su naši psi ''ludi'' za ovom hranom.

Ono što smo primijetili kao nedostatak Platinum hrane dok smo ju koristili je stvaranje karijesa na zubima u slučaju da psi nemaju dostupne glodalice zbog mekog sastava hrane.

Zanima vas Platinum recept?

Kada kupujete hranu za sebe u trgovinama sigurno bi Vas zadovoljilo da znate da jedete hranu najbolje kvalitete . Bilo bi lijepo pogledati detaljnije i kada hranite svoga ljubimca budući da hrana uvelike doprinosi njegovom kompletnom fizičkom stanju. 

U odnosu na većinu ostalih potpunih hrana, PLATINUM ne sadrži:
• aditive i arome 
• boje ili mirise 
• pojačivače okusa 
• konzervanse

najbolja hrana za pse platinum recept

Sadrži isključivo visoko kvalitetne sastojke koji su primjereni i za ljudsku prehranu. Ako vas zanima bilo što vezano uz djelovanje hrana na naše pse slobodno nam se obratite na našem Facebook profilu kluba za obuku pasa "Baranja", a ako vas zanimaju čime se bave naši psi možete pogledati na našoj web stranici.

Čime hranimo pse uz Nekmar hranu?

najbolja hrana za pse

Budući da se navedena hrana ne smije miješati u jednom obrok i ona je kao takva po proizvođaču dovoljna samo po sebi za pse ali mi hranimo jedan obrok Nekmarom, a drugi obrok Barfom ili kuhanom hranom što nam se pokazalo kako najbolje rješenje kako u pogledu kvalitete i zdravlja psa tako i u pogledu financija (što je pokazatelj da najskuplje ne mora uvijek biti i najbolje). Ovdje su samo neke od namirnica koje psi mogu jesti, a što im mi također dajemo: riža, tjestenina, piletina (bez kostiju!), junetina, mrkva (male količine), jetrice/ želuci (male količine) i brojne druge ukusne delicije za pse. Na slici dolje je jedan primjer miješanja hrane koju smiju jesti psi.

Prenijeli smo Vam naša iskustva koja smo mi imali kroz duži niz godina. Uzmite u obzir da svakome psu paše neka hrana više, a neka manje.

Nadamo se da smo ovim tekstom barem malo pomogli oko odabire prave hrane za vaše kućne ljubimce te da će oni uživati jednako u vašem izboru hrane kao što naši uživaju. Provjerite svakako i naša iskustva te preporuke za zdrave poslastice za pse.

Možda vas zanima i ovo:


lajanje psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa

Kako zaustaviti lajanje vašeg psa Mnogi su u potrazi za metodama kojima će zaustaviti lajanja psa što je zapravo normalna i prirodna reakcija psa koja može postati problem kada se ne može kontrolirati. Već ste imali problema sa susjedima zbog laveža? Osim što može narušiti ...

nekmar-hrana-za-pse.

Nekmar hrana za pse

Iskustva s Nekmar hranom za pse NEKMAR hrana za pse predstavlja snažnu vezu između čovjeka i njegovog četveronožnog prijatelja. Budući da svi ljubimci zaslužuju najbolje, Nekmar je razvio prehranu za pse u kojima nudi recepte pune okusa koji zadovoljavaju potrebe ljubimaca, čak i one najzahtjevnije ...

najbolji-robot-usisavac-perac-dlaka-kucni-ljubimci

Najbolji robotski usisavač i perač

Najbolji robotski usisavač i perač podova za dlake kućnih ljubimaca Već godinama razmišljamo o nabavci robotskog usisavača i perača poda koji će se boriti s dlakama naših kućnih ljubimaca i tragovima šapa koji znaju ostati bez obzira na brzinsko brisanje prije ulaska u kuću. U ...

ogrlica protiv krpelja i buha

Zaštita protiv krpelja i buha – ogrlica ili tableta što je učinkovitije?

Ogrlica protiv krpelja i buha Iz godine u godinu u sezoni smo muku mučili s krpeljima - jedan brend ogrlica protiv krpelja, drugi brend, razne ampule i tako već nešto više od 10-tak godina... Isprbali smo Advantix, Foresto, Kiltix, Scalibor i brojne druge brendove, kako ...

strah_pasa_od_petardi

Strah pasa od petardi

Strah pasa od petardi Jeste li znali da godišnje više od 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Jedni uginu od srčanog udara, drugi od straha završe pod kotačima automobila dok treći se više nikada ne vrate svojoj kući. Priviknite na vrijeme ljubimca na zvuk ...

Posjeti portal sa svim objavama

Doznajte najnovije informacije vezane uz školu za pse Baranja

Klub za obuku pasa Baranja 

Možete nas direktno kontaktirati u chatu-u sa donje desne strane. Uz Vas smo uvijek te kako bi ste sve novosti i događanja saznali, prisutni smo na društvenim mrežama gdje nam možete postaviti više pitanja ili pogledati naš multimedijski sadržaj.

Lokacija

Žrtava domovinskog rata 39, 31327 Bilje

Kontakt

Upita vezani uz sljedeće podatke : obuka pasa, čuvanje pasa, dresura pasa, škola za pse, savjetovanje, agility i slično !

E-mail : kop.baranja@gmail.com

Mobitel: +385 97 73 71 712